Polskie góry należą stanowczo do najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Różnorodność przyrody, tajemniczość górskich jaskiń i wąwozów i również niedostępność to jedynie niektóre walory tych obszarów. Jest również góralska kuchnia, bardzo wyszukana i oryginalna i zmysły całą gamą zapachów i smaków. Szczególne miejsce w menu zajmują sery góralskie. Firma Marfor z Bażanowic koło Cieszyna, to dwadzieścia lat tradycji w ważeniu serów i oscypków. Tradycyjne technologie i metody produkcyjne oparte na starych, wypróbowanych recepturach, przekładają się na wyjątkowy smak i aromat. W naszym asortymencie znajdują się wyrafinowane Marforki, zarówno w plastrach, jak i różnych zalewach, kuszące wzrok i żołądek wędzone Faruki i Warkoczyki, i również cieszący się niesłabnącą popularnością serek Cieszynianka. Wszystkie wyrabiane ręcznie i wędzone naturalnym dymem z drzew olchowych i bukowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *